Behandelingen

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle onderzoekt de tandarts uw gebit op problemen aan uw tanden, kiezen, tandvlees en het kauwstelsel. Om gaatjes tussen de kiezen en onder oude vullingen of kronen te kunnen signaleren kan de tandarts röntgen foto’s maken. Bij voorkeur ziet de tandarts u elk halfjaar, zodat we preventief of op tijd problemen kunnen signaleren.

 

Mondhygiëne

Een gezonde mond draagt bij aan uw algemene gezondheid en kan de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten minimaliseren. Zij brengt o.a. de conditie van het tandvlees in kaart en het effect van voedingsgewoonten op uw gebit. De mondhygiënist kan samen met u uw mondhygiëne bevorderen. Dit door uw gebit professioneel te reinigen en tandplak, tandsteen en aanslag vrij te maken. Tevens geeft zij u voorlichting en instructies om uw gebit zo goed mogelijk zelf te verzorgen.

Bleken

Tanden bleken is erg populair. Tanden bleken met Phillips zoom! Voldoet aan alle EU-veiligheidseisen en is daardoor absoluut veilig. Het resultaat van Phillips zoom! verschilt per persoon, dit heeft onder ander te maken de conditie van uw gebit.
De bleekgel bevat calciumfosfaat en kaliumnitraat, deze stoffen zorgen ervoor dat uw tanden minder gevoelig zijn en versterken het tandglazuur. Binnen ander halfuur zijn uw tanden tot 6 tinten witter.

 

Gaatjes & vullingen

Gaatjes worden veroorzaakt door bacteriën die zich aan het oppervlak van uw tanden en kiezen hechten. Deze bacteriën gaan naar mate de tijd zuren afscheiden en maken kleine gaatjes in het tandglazuur (cariës). Om er voor te zorgen dat het gaatje niet groter wordt en pijn gaat doen, maakt de tandarts de kies of tand vrij van al het cariës en vult dit op met een witte composiet vulling.

Wortelkanaal

Hevige kies pijn is een veel voorkomende reden om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. Door diepe cariës kan de zenuw van de kies zodanig geïrriteerd zijn dat de tandarts deze moet verwijderen om u van de pijn af te helpen. Tijdens de behandeling maakt de tandarts de wortelkanalen met behulp van vijltjes schoon en wordt de kies van binnenuit ontsmet en afgedicht. Bij ons werken tandartsen die gespecialiseerd zijn in wortelkanaalbehandelingen.

Kronen & bruggen

Wanneer er een tand of kies is afgebroken of zwak is kan een kroon een goede oplossing zijn.
Een kroon is een kapje van (metaal)-porselein dat over uw eigen kies of tand heen zit.
Door het plaatsen van een kroon krijgt de tand of kies zijn originele vorm, kleur en functie weer terug.

Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist kan een brug een duurzame oplossing zijn.
Een brug bestaat uit een kunsttand, ook wel ‘’dummy’’ genoemd en twee kronen. De kronen worden over de tand of kies gezet die aangrenzend zijn op de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.